Compliance Fee

Compliance Fee

Vanaf 1 Januari 2019 zal de “Aansluitvergoeding” een andere benaming krijgen. De huidige benaming is onduidelijk, wat veel vragen rondom de kosten hiervan met zich meebrengt. Vanaf 1 Januari 2019 zal de Aansluitvergoeding daarom veranderen in “Compliance Fee”.

PayPro is een betaaldienstverlener met een vergunning van DNB, het aansluitproces bij PayPro bestaat hierdoor uit meerdere, vereiste en officiële controles. Door nieuwe wet- en regelgeving (o.a. PSD2, AVG) worden compliance werkzaamheden voor betaaldienstverleners uitgebreid.

Voorheen waren deze controles alleen gebruikelijk voor “Merchant accounts”, vanaf 1 Januari 2019, zullen wij echter een aantal controles ook voor “Affiliate accounts” vereisen.

Om zo transparant mogelijk te zijn, voelen wij ons genoodzaakt om de benaming van de Aansluitvergoeding aan te passen. Wij hebben besloten dat Compliance Fee een toepasselijkere naam is, die direct meer uitlegt over de herkomst van deze kosten.

Vanaf 1 Januari 2019 is de Compliance Fee van €60,50 incl. BTW op alle nieuwe registraties van toepassing.

Verdere informatie en de consequenties voor jou, volgt volgende week.

Wil je alvast meer weten over de Compliance Fee en welke gevolgen de implementatie heeft voor jou? Lees dan het volledige guide-artikel hier.