Wat is PayPro

Paypro is een online betaaldienstverlener met concrete mogelijkheden voor het verhogen van de omzet. Het is de enige onderneming in heel Nederland die betaaldienstverlening combineert met affiliate marketing.

Omschrijving

PayPro neemt haar klanten de zorgen over het online betalen en het factureren zoveel mogelijk uit handen. PayPro verzorgt namelijk de online transactie van de producten van haar klanten. Daarbij kan bovendien gebruik worden gemaakt van het grote affiliatenetwerk van PayPro waardoor de aangeboden producten extra gepromoot worden. Extra exposure en hierdoor extra omzetgroei is het gevolg. In ruil hiervoor krijgen de affiliates een provisie. Deze provisie wordt bepaald door de verkoper van het verkochte product. Voor zowel verkopers als affiliates is PayPro een belangrijke partner.

Sinds

PayPro is opgericht in juni 2006. De oorsprong van PayPro stamt uit de ervaringen die zijn opgedaan met het aanbieden van SMSdiensten. Bij het ontwikkelen van deze dienst bleek er een gebrek te zijn aan een online betaalsysteem dat zowel de organisatie van het betaalproces op zich nam als de facturering van deze transacties. Vervolgens kwam er een belangrijke toevoeging in de vorm van affiliate marketing. Beide takken vormen nu de kernactiviteiten van PayPro.

Door goed te luisteren naar de wensen van klanten en het verwerken van deze wensen in het aanbod is PayPro steeds verder ontwikkeld. Nu kan PayPro een flexibel product bieden dat samen met haar afnemers verder groeit.

Affiliates

De kwaliteit van de affiliates is zeer belangrijk en zal door PayPro worden gewaarborgd. Indien gewenst zal PayPro de affiliates opleiden zodat de kwaliteit verbeterd wordt. Een goede affiliate heeft een eigen website, een eigen e- mail-lijst en onderhoudt zijn klantennetwerk. PayPro is ondersteunend door een voortdurende voorziening van waardevolle informatie. Daarmee kan de affiliate een mogelijke klant op een slimme manier doorsturen naar het goede product.

De affiliate wordt een productoverzicht geboden waarin alle producten die via PayPro worden afgerekend te zien zijn. In dit overzicht wordt het product en de provisie behorende bij het product getoond, samen met alle andere kenmerken die voor de affiliate belangrijk zijn. Vanuit dit overzicht kan de affiliate bepalen welk product of welke producten hij of zij zal gaan promoten.

Affiliates kunnen in contact komen met verkopers om de samenwerking te verbeteren. Daar hebben beiden voordeel van: de verkoper krijgt meer omzet waardoor de affiliate meer provisie ontvangt.

Bij PayPro is het gemakkelijk om je aan te melden: na een paar muisklikken kun je elk gewenst product van Paypro klanten promoten.

Verkopers

PayPro neemt verkopers het ingewikkelde online betalingsproces uit handen. PayPro zorgt voor de afhandeling van de transactie: betaling, facturering en eventuele toedeling van provisie aan de affiliate. Verkopers kunnen bovendien gebruik maken van het uitgebreide affiliate netwerk van PayPro en op deze manier extra omzetgroei bereiken.

Daarnaast onderzoekt PayPro voortdurend het betaalgedrag van (mogelijke) klanten en welke beïnvloedbare factoren hierin meespelen. Door rekening te houden met die bevindingen kan er door de verkoper nogmaals extra omzetgroei worden bereikt.

PayPro kan verkopers ondersteuning in de drie kernpunten van internetmarketing. Door gebruik te maken van affiliates wordt de acquisitie bevorderd (er komen nieuwe potentiële klanten). Door het voortdurend inspelen op veranderingen in het betaalgedrag bevordert PayPro de conversie (meer potentiële klanten gaan ook daadwerkelijk over tot het kopen). Tenslotte kan de verkoper vanuit zijn eigen instellingen aangeven of hij zijn klanten meer of andere producten wil laten kopen (retentie).