WooCommerce Plugin

De PayPro WooCommerce plugin is vanaf het posten van dit artikel beschikbaar in de WordPress store (link). Dit betekent dat er een aantal zaken gemakkelijker gemaakt zijn voor met name het installeren van de plugin en voor het updaten van de plugin. Als je in de WordPress store 'PayPro' opzoekt zul je het onderstaande zien.

alt

Net zoals bij alle andere plugins druk je op de installeer knop en de plugin staat op je site. Verder werkt de plugin hetzelfde als de plugin die je via onze site kan downloaden alleen in de store staan heeft een aantal voordelen:

  • Notificatie voor updates
  • Makkelijker te vinden
  • Makkelijker te installeren
  • Plugin goedgekeurd door Wordpress.org

Verder veranderd er bijna niets voor webshops die deze plugin al gebruik hebben.

Updates

Updates worden nu automatisch gestuurd via WordPress. Als wij als PayPro een nieuwe versie uitbrengen krijg je daar een notificatie van in je WordPress omgeving. Het is dan een kwestie van de update starten en WordPress zal de update uitvoeren.

Oude plugin

Webshops die nog gebruik maken van onze oude plugin worden geadviseerd om over te gaan naar de nieuwe plugin. De nieuwe plugin zal actief ondersteunt worden en heeft betere integratie met onze systemen. Tevens is deze plugin getest voor verschillende versies van WordPress en WooCommerce.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben dan kun je ons altijd bereiken op support@paypro.nl

Opensource

Plugins in de Wordpress store zijn opensource en iedereen zou, als hij dat wil, de code moeten kunnen inzien. We hebben daarom besloten om de code op Github te plaatsten, zodat iedereen kan meekijken met de development van de plugin. Ben je zelf een programmeur en wil je bijdragen of een bug melden, dan kun je dat daar doen.

Installatie

Het installeren is een stuk makkelijker geworden, maar er moeten nog wel een aantal stappen ondernomen worden voordat je de plugin kan gebruiken. Hieronder een stappenplan voor hoe je de PayPro plugin installeert en instelt.

Stap 1 - Goedgekeurd account

Voor dat je gebruik kan maken van de plugin zul je eerst een goedgekeurd PayPro account moeten hebben. In het PayPro dashboard kan je de status van je account zien. Moet je bijvoorbeeld nog gegevens aanleveren of je account activeren dan zul je dit eerst moeten doen. Heb je nog geen account maak dan een aan op https://paypro.nl/aanmelden

Stap 2 - Webshop koppeling

Als je een WooCommerce shop wilt koppelen met PayPro dan zul je eerst een webshop koppeling moeten aanmaken in het PayPro dashboard. Ga naar je dashboard en klik op 'Webshop Koppelen'. Op deze pagina zie je een overzicht van je webshops (als je die hebt) en drie knoppen voor het aanmaken van nieuwe producten. Voor deze installatie zijn we geintereseerd in deze knop.

alt

Vul hier de juiste gegevens in voor je webshop en kies 'WooCommerce' als plugin. Klik dan op verder. Normaal gesproken zouden we nu de plugin moeten downloaden en handmatig moeten installeren, maar dit gaan we later doen via de WordPress admin. Bij stap 6 op deze pagina zie je dik gedrukt een PayPro API sleutel staan. Deze hebben we later nodig dus kopieer deze ergens zodat je er later weer bij kan.

Druk op verder om naar stap 3 'Omzetverhogen' te gaan, wil je gebruik maken van affiliate marketing dan kun je dat hier instellen, voor dit voorbeeld slaan we deze stap over. Druk op verder om naar stap 4 'Testbetaling' te gaan, deze stap slaan we ook over want dit kunnen we via de plugin doen. Klik op 'Webshop opslaan' om de webshop aan te maken.

Stap 3 - Plugin installeren

Nu we een webshop in PayPro aangemaakt hebben kunnen we de plugin installeren. In je WordPress admin kun je bij 'Plugins' -> 'Nieuwe plugin' zoeken naar een plugin. Vul in het zoek veld 'PayPro' en dan zou je hetzelfde moeten zien als het eerste plaatje van dit artikel. Klik op 'Nu installeren' en de plugin zou nu bij de geïnstalleerde plugins zoals hieronder te zien is.

alt

Nu hoef je de plugin alleen nog maar te activeren en de plugin is succesvol geinstalleerd. Nog één stap en je webshop is klaar om betalingen via PayPro te laten verlopen.

Stap 4 - Plugin instellen

De plugin is succesvol geinstalleerd en geactiveerd. Nu krijg je alleen onderstaande melding te zien.

alt

Deze melding geeft aan dat we de PayPro API sleutel nog niet hebben ingesteld. Zonder deze sleutel kan de plugin geen betalingen verwerken en zal het geen PayPro betaal methoden in je checkout proces tonen. Om dit op te lossen gaan we naar 'WooCommerce' -> 'Instellingen' -> 'Checkout'. Hier vinden we de PayPro instellingen zoals je hieronder kunt zien.

alt

Hier kun je de belangrijkste instellingen instellen. In stap 2 hebben de PayPro API sleutel gekopieerd en deze kunnen we hier invoeren. Mocht je de API sleutel niet meer hebben dan kan je deze terug vinden op https://www.paypro.nl/api. Ook is het handig om de plugin eerst in de test modus te zetten zodat we geen echte betalingen gaan uitvoeren tijdens het testen.

Sla de instellingen op door op 'Wijzigingen opslaan' te klikken. We kunnen nu de individuele betaal methoden instellen. Bij 'Checkout Options' druk op de link 'PayPro - iDEAL', dan kom je op onderstaande pagina terrecht.

alt

Op deze pagina kan je de betaalmethode activeren, de titel aanpassen, kiezen of je een logo wilt tonen en een beschrijving instellen. Druk op 'Wijzigingen Opslaan' en de betaalmethode komt nu in je checkout process te staan. Je kan nu een test betaling uitvoeren door gebruik te maken van de betaalmethode. Als dit gelukt is dan kan je de test modus weer uitzetten en is je webshop klaar om betalingen via PayPro te kunnen doen.

Dat zijn alle veranderingen met betrekking tot de WooCommerce plugin. We hopen hiermee dat het een stuk gemakkelijker is om PayPro te gebruiken in je WooCommerce webshop. Mocht je verder nog vragen hebben stuur dan een bericht naar support@paypro.nl