Vraag? Stuur ons een bericht

+31 6 26 52 78 57

Wij verwerken online betalingen sinds 2006

Beste eCurring alternatief: PayPro vs Chargebee

Als je op zoek bent naar een alternatief voor eCurring en Chargebee: ontdek de voordelen van recurring payments via PayPro

eCurring is een zeer gewaarde partij op het gebied van abonnementsgelden incasseren en beheren via SEPA Direct Debit. Gebaseerd op en gebouwd door Mollie, is het mogelijk om zonder technische kennis of een zelf gebouwde koppeling je abonnementsgelden te innen. Dit gebruikersgemak ging altijd gepaard met een betaalbaar abonnement.

Vanaf 28 februari 2023 sluit eCurring echter de virtuele deuren en is het niet langer mogelijk om je abonnementsbetalingen door hen te laten verwerken. Mollie schuift Chargebee naar voren als de tool die eCurring moet gaan vervangen. Met abonnementskosten die al snel oplopen tot €249 of meer per maand word je als eCurring klant echter geconfronteerd met een stevige prijsverhoging als je voor Chargebee kiest.

Als je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor eCurring met een Nederlands support team die voor je klaar staat, zit je bij PayPro goed!

Hoe Recurring Payments via PayPro zich verhoudt tot eCurring en Chargebee

PayPro, een Nederlands bedrijf dat sinds 2009 actief is als betaaldienstverlener, heeft een duidelijke focus op recurring payments voor ZZP, MKB en stichtingen. Ondersteund door een volledig Nederlands support team dat per chat, email en telefoon bereikbaar is, maakt PayPro recurring payments voor je abonnementen of termijnbetalingen gemakkelijk, laagdrempelig en betaalbaar.

Ontdek hieronder zelf de verschillen en overeenkomsten tussen PayPro, eCurring en Chargebee.

Kosten

PayPro

Voor €25 per maand kun je een onbeperkt aantal klanten incasseren tegen €0,25 per incasso. Er zijn in tegenstelling tot Chargebee geen prijsverhogingen op het moment dat je een bepaald betaalvolume bereikt. Hoeveel incasso’s je ook wilt innen, de vaste prijs blijft €25.

Net als eCurring en Chargebee beschikt PayPro over de mogelijkheid om openstaande facturen automatisch op te pakken door een kant-en-klaar debiteurenbeheer proces, zodat je de klant aanspoort om alsnog spoedig te betalen. Mocht je hier gebruik van willen maken dan is dat mogelijk tegen €15 per maand.

eCurring

eCurring hanteert 3 abonnementen: Go, Scale-up en Next. De abonnementskosten variëren van €39, €69 tot €99 excl. btw per maand. Daarnaast betaal je ook variabele kosten per incassohandeling, afgegeven mandaat en betaalherinneringtraject.

Chargebee

Chargebee is verreweg de duurste oplossing voor het verwerken van abonnementstermijnen. De maandelijkse kosten varieren van €99 tot €549 zolang je niet meer dan €1.2 miljoen euro per jaar incasseert. Daarboven betaal je een fee van 0,75% van de totale som die je incasseert of dien je een maatwerk afspraak te maken met Chargebee.

Daarnaast dien je rekening te houden met de transactiekosten van de betaaldienstverlener waarmee je integreert. Bij PayPro zijn die kosten al inbegrepen (€0,25 per incasso) en wordt de incasso via het eigen betaaldienstplatform verwerkt. Bij eCurring ook (via Mollie).

Functionaliteiten

Incasso via SEPA Direct Debit

Zowel PayPro, Mollie en Chargebee ondersteunen abonnementsgelden die via SEPA incasso doorlopend worden geincasseerd.

Abonnementsmodellen

Zowel PayPro, eCurring en Chargebee ondersteunen een breed scala aan abonnementsmodellen. Denk aan een trial periode, afwijkende eerste termijn en termijnbetalingen.

ecurring alternatief paypro vs chargebee

Invoices

Zowel PayPro, eCurring en Chargebee bieden de mogelijkheid om facturen naar je klanten te versturen.

Ondersteuning

Vroeg of laat heb je ondersteuning nodig om het maximale uit je recurring payments tool te halen. Dan is het fijn als je snel en goed geholpen wordt. PayPro heeft klantenservice hoog in het vaandel en biedt Nederlandstalige ondersteuning per mail, chat, videobellen en telefoon. eCurring biedt ook support met een Nederlandstalige team. Chargebee beschikt niet over een Nederlands support team. De communicatie gaat bij hen in het Engels.

Conclusie: het beste eCurring alternatief

PayPro is voor zzp’ers en de meeste mkb’ers een uitstekend alternatief voor eCurring. De recurring payments software van PayPro is krachtig, compleet en betaalbaar. Een combinatie van factoren die voor het merendeel van de eCurring klanten zwaarder zal wegen dan enkele specifieke functionaliteiten zoals Multicurrency Limits en Multi-language support die Chargebee tegen een absoluut premium kan bieden.

eCurring verhuisservice: wij helpen je abonnementen in een handomdraai van eCurring naar PayPro te verhuizen

Ben jij ook overtuigd dat PayPro de beste keuze is nu eCurring 28 februari 2023 is gestopt? Meld je dan hieronder aan bij PayPro. Je kunt de recurring payments functionaliteiten 30 dagen kosteloos uitproberen.

  • Migreer moeiteloos je eCurring abonnementen naar PayPro
  • Wij zorgen ervoor dat je abonnementen blijven doorlopen
  • Automatiseer je administratie in één kant-en-klare oplossing